Word ook sportkunstenaar!

sportkunstenaar
bewegen-overschie-teenslippers
sportadvies-overschie-schoenen
sportadvies-overschie-schoenen
training-overschie-schoenen
bewegen-overschie-schoenen
sporttraining-overschie-schoenen
bewegen-overschie-schoenen
bewging-overschie

Doelen

Een goed doel is realistisch en uitdagend,voor jou, op dit moment. Sportkunstenaar kun je zijn op elk niveau van sporten. Een paar voorbeelden van doelen:

  • Een wedstrijd waar je een prestatie neer wilt zetten. Dus bijvoorbeeld langer of sneller lopen/fietsen/triathlonnen dan hiervoor.
  • Een wandel- of fietstocht of sportieve vakantie waar je je zo goed mogelijk op wilt voorbereiden.
  • Een doel dat je zelf bepaalt. Een bepaalde afstand kunnen volbrengen.  Een nieuwe sport (erbij) gaan doen. Met minder blessures sporten. Fitter worden. Met meer plezier sporten, er meer een levenskunst van maken. Kijken wat er nu nog mogelijk is, bijvoorbeeld na blessure of ziekte. Onderzoeken hoe je door sport lekkerder in je vel kunt komen te zitten, bijvoorbeeld bij stress en somberheid (‘sporten voor je hoofd’). Of een combinatie van dingen.
  • Een nu nog onbekend doel. Want misschien weet je het nog niet precies. We gaan in het gesprek op zoek naar de richting, daar een plan bij maken en wie weet kristalliseert het doel dan uit.

Uiteindelijk is het al dan niet behalen van je doel niet het meest belangrijke. Je hebt dat ook niet helemaal in de hand. Belangrijker is: heb je van het proces van trainen genoten, en ben je nu sterker, wijzer en slimmer dan ervoor?

Enne… afvallen, is dat ook een doel? Voor een sportkunstenaar niet, al kan het wel een welkome bijkomstigheid zijn. Maar sporten draagt maar weinig bij aan gewichtsverlies, en diëten zijn weinig succesvol en leiden tot jo-jo’en. Bovendien gaat willen afvallen vaak samen met een slecht gevoel over je eigen lichaam, en met een hekel aan sport. Mocht je dat herkennen: ik wil je wel begeleiden om van sporter-omdat-het-moet sportkunstenaar te worden.

sportbegeleiding-overschie

Trainingsschema

Een persoonlijk trainingsschema is handig als standaardschema’s op internet of in boeken niet werken. Omdat ze er niet zijn bijvoorbeeld – voor sportieve vakanties bestaan ze niet. Omdat ze te eenzijdig wedstrijd- of prestatiegericht zijn. Omdat ze te ingewikkeld zijn, of voelen als een keurslijf. Of juist te globaal zijn. Omdat je geen zin hebt in een hartslag-, snelheids- of vermogensmeter (dat mag wel, trouwens, het zijn best nuttige apparaten, maar goed trainen kan ook zonder). Omdat jouw situatie anders is – je beginniveau lager of hoger, bijvoorbeeld, of omdat je meer of minder tijd hebt. Of je hebt bijzondere persoonlijke omstandigheden of beperkingen. Enzovoort.

sportbegeleiding-overschie

Formele zaken

Tarief

Stap 1 is gratis, stap 2 € 55, stap 3: eenmalig schema € 35, begeleiding € 30 per maand. Stap 4 variabel. Als de financiën een belemmering voor je zijn, neem dan contact op voor stap 1, dan overleggen we over het geld.

Privacyverklaring

Colofon

Ontwerp en teksten van de website: Louise Cornelis
Ontwerp logo Sportkunstenaar: Frissewind
Bouw van de site: Websitewinkel
Foto’s zonder nadere vermelding van de fotograaf zijn met toestemming verkregen van de afgebeelde sporter of gemaakt door Henk Vermaas.

Formele zaken

Sportkunstenaar is een merknaam die onder Louise Cornelis Tekst & Communicatie valt. Dat bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24459719.